Istočno Novo Sarajevo

Novi kružni tok pušten u saobraćaj

  • 19.09.2018. 19:39

Najfrekventnija raskrsnica u Istočnom Novom Sarajevu je riješena. Novoizgrađeni kružni tok rasteretiće saobraćaj u cijeloj opštini. Putevi Srpske izdvojili su pola miliona maraka za izgradnju dva kružna toka u ovoj opštini. Jedan je svečano otvoren danas, a radovi na drugom trebalo bi da počnu već naredne sedmice. 

“Samo u ovoj godini je predviđeno ulaganje u Istočno Sarajevo, kad kažem Istočno Sarajevo mislim na opštine Stari Grad, Novo Sarajevo, Pale, Trnovo, Ilidža, preko 10 miliona KM, i to pokazuje da Vlada Srpske ima veliko razumjevanje za ovaj kraj i za istok Republike Srpske,” rekao je Nenad Nešić, v.d.direktora JP “ Putevi Republike Srpske“.

“Nadamo se i da će ova druga raskrsnica u predviđenom roku od 90 dana biti uspješno završena,“ kaže Radenko Crnogorac, direktor “Prijedor putevi”.

Za projekat je bila zadužena opština Istočno Novo Sarajevo. Bilo je onih koji su kritikovali projekat, što prve ljude opštine nimalo nije iznenadilo u ovo predizborno vrijeme. Projekat je, uvjerava Ljubiša Ćosić, urađen po svim standardima.  

“Kružni tokovi ovakvog tipa se rade na saobraćajnici do 20 hiljada frekvencije dnevno, što znači da je ova saobraćajnica u prilici da primi do četiri puta ovoliko vozila, tek onda bi se razmišljalo o projektovanju kružnog toka sa dvije trake,“ kaže Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Vozači nemaju dilemu. Na raskrsnici se saobraćaj odvija ubrzano i nema čekanja.

“Više ne čekamo, nema gužve, evo sad bi čekali na semaforu ovdje.“
“Po meni je ok kružna raskrsnica, ona je trebala ovoj raskrsnici da poboljša protok saobraćaja i mislim da će dosta značiti ovom kraju,“ komentari su vozača koji su prošli novom raskrsnicom.

U Putevima čekaju projekat opštine Istočna Ilidža za izgradnju dva kružna toka. U procesu je žalbeni rok za izgradnju četiri kilometra puta od Lukavice do Pala, a u narednim danima očekuje se tender za izgradnju novog puta do Jahorine, u vrijednosti od dva miliona maraka. 

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)