Odlukom Vlade Kantona Sarajevo

Nove mjere u KS: Dozvoljen rad ugostiteljima i u zatvorenom do 20 časova

18:25, 21.04.2021.
Izvor: nezavisne.com
Odlukom Vlade Kantona Sarajevo donesene su nove mjere, a posebna novina je da se dozvoljava rad ugostiteljskim objektima do 20 sati, uz prisustvo maksimalno 20 osoba u objektu.

Nove mjere dozvoljavaju rad kladionicama, fitnes centrima, teretanama, spa centrima, javnim bazenima uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

"Dozvoljava se rad ugostiteljskim subjektima sa radnim vremenom do 20 sati, uz prisustvo maksimalno 4 osobe za jednim stolom, a 20 osoba u objektu, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera", navodi se.

Dozvoljava se rad fitness centara i teretana, računajući da je za svaku osobu potrebno 7 kvadratnih metara neto, sa ne više od 20 lica u njima, prenose federalni mediji.

"Dozvoljava se rad wellness i spa centara računajući da je za svaku osobu potrebno 7 metara kvadratnih neto, također sa ne više od 20 lica u njima. Dozvoljava se rad javnih bazena, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera", saopšteno je iz Vlade KS.

Dosad je mjerama bio dopušten rad ugostiteljskih objekata samo u baštama i terasama, a ovim se uz ograničenja dopušta i rad u zatvorenim prostorima.

Ove mjere stupaju na snagu danom donošenja, primjenjivaće se od 22.04.2021. godine, do 03.05.2021. godine do 5 sati ujutro.