Nove investicije u proizvodnju i nagradna igra za potrošače povodom 135. godišnjice Pivare Tuzla

11:51, 21.03.2019.
Izvor: PR
Thumbnail
Pivara dd Tuzla, koja datira iz davne 1884. godine slavi 135. godišnjicu i nastavlja sa pozitivnom pričom i u 2019. godini.

„Pivara dd Tuzla i ove godine se usmjerila ka unapređenju ključnih tehnoloških procesa. Shodno tome, investirali smo u  pogon  kuhaonice, fermentacije i filtracije piva gdje je izvršena nadogradnja softvera na novu verziju Brewmax 9.0, te adekvatna adaptacija uslova u kojima radi ovaj  dio prozvodnog procesa.“, rekao je Fahrudin Salihović, direktor Pivare. 

Brewmax softver je moderan sistem koji predstavlja odlične temelje za daljnju nadogradnju, te konstantnu mogućnost unaprijeđenja kako tehničkih tako i tehnoloških procesa. Ovakav potpuno otvoren sistem daje Pivari mogućnosti  za optimizaciju i kontrolu  resursa koji se koriste u procesu proizvodnje piva i procesu održavanja  kompletnog sistema. 

„Ovom nadogradnjom dobili smo mogućnost i za kontinuiran monitoring svih mjerenja u sistemu. Na novom software-u postoji kompletan sistem arhiviranja  koji nam omogućava hronološko praćenje i optimizaciju kompletnog procesa. Vrijednost kompletne investicije je 600.000 KM“, ističe Salihović.

Thumbnail

Za 2019. godinu planirane investicije u Pivari dd Tuzla  su u ukupnoj vrijednosti 5.600.000,00 KM. Potpisani su i ugovori sa dobavljačima za PET liniju punjača sa CIP stanicom i rezervoarima u vrijednosti od 2.200.000,00 KM, te nabavka teretnih  motornih vozila i viljuškara u vrijednosti 1.780.000,00 KM, te 1.000.000,00 KM nabavka opreme dearator vode, karbonizer i paster piva. Implementacija ovih pomenutih investicija je planirana do polovine juna 2019. godine.

Pivara Tuzla ove godine slavi 135 godina postojanja te je za svoje vjerne potrošače organizovala nagradnu igru pod sloganom „Slavimo 135 godina“. Nagradni fond je u znaku godišnjice. Više detanja o nagradnoj igri možete pronaći na stranici Pivare www.pivaratuzla.ba.

Thumbnail

„Zahvaljujemo svim našim potrošačima koji su Pivaru Tuzla prepoznali kao vrhunski domaći brend i odabirom proizvoda Pivare odlučili jačati i stvarati bolju budućnost u BiH. Zbog naših vjernih potrošača dužni smo u 2019. godini nastaviti istim trendom uz nove, pozitivne i dobre stvari iz Pivare Tuzla!“ poručili su iz Pivare.