Modernizacija

Nova šalter-sala u banjalučkoj područnoj jedinici RUGIP-a

  • 05.10.2018. 21:03

U banjalučkoj Područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove otvorena je dugo očekivana šalter-sala. Banjalučani više neće čekati u dugim redovima, novih dvanaest šaltera uštediće im vrijeme. Iz Uprave poručuju, podnošenje zahtjeva je postalo jednostavnije i brže.

“Naravno da kada smo prepoznali potrebe naših građana, da smo to i predložili Vladi Republike Srpske, koja je donijela plan poslova za ovu tekuću godinu, koju smo evo i danas realizovali u pogledu otvaranja ove moderne šalter-sale,” kaže Bosiljka Predragović, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

“Kao jedna od mjera za poboljšanje rada ove Područne jedinice odlučili smo se na proširenje i modernizaciju šalter-sale, gdje danas otvaramo 12 šalterskih mjesta gdje ćemo pružati usluge iz djelokruga rada ove Područne jedinice,” rekao je Miloš Aćić, šef banjalučke Područne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

Građani su prezadovoljni. Kažu, više neće gubiti vrijeme na čekanje, svoje poslove će obavljati mnogo brže. Posebno olakšanje su osjetili svakodnevni korisnici usluga Uprave.

“Do sada je bila, pa sigurno da je bilo problema, u svakom slučaju, bilo je najviše čekanja. Sada je to na puno većem nivou.”
“Sa ovim će se riješiti mnogi problemi, dakle, gužve, doći će do brzog rješavanja predmeta, podnošenja zahtjeva,”
rekli su građani.

Nova šalter-sala je koštala oko 155 hiljada maraka. Iz RUGIP-a tvrde da čine sve da poboljšaju i olakšaju rad kako klijentima, tako i zaposlenim.