Na otvorenom i u ugostiteljskim objektima

Nova godina dočekana širom RS

  • 01.01.2019. 09:42

Širom Srpske organizovan je doček Nove godine na otvorenom - u Prijedoru, Trebinju, Doboju i Brčkom, dok je u Zvorniku novac namijenjen za organizovanje dočeka preusmjeren u humanitarne svrhe.

Stanovnici ostalih gradova i opština Srpske, 2019. godinu dočekali su u ugostiteljskim objekatima ili u svojim domovima.

Zbog incidenata u Banjaluci, Gradska uprava otkazala je doček Nove godine na otvorenom. Tako su Banjalučani i turisti ostali uskraćeni za tradicionalne koncerte.

Novogodišnja noć u Doboju protekla je mirno i bez težeg narušavanja javnog reda i mira. Iz dobojske Hitne pomoći saopšteno je da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda izazvanih pirotehničkim sredstvima.

"Nije bilo pacijenata sa težim povredama, dakle povreda izavanih saobraćajnim udesima ili tučama", rekao je dežurni ljekar Slobodan Tomanić.

On kaže da je izostalo i za ovaj period uobičajeno pojačano prisustvo pacijenata koji dolaze na pregled u Hitnu pomoć.

U Doboju je bio organizovan javni doček Nove godine na otvorenom, dok u Tesliću, Stanarima i Petrovu nije.

Doček Nove godine u Bijeljini protekao je mirno - slavilo se po restoranima, hotelima i drugim ugostiteljskim objektima, a organizovanog dočeka na gradskom trgu nije bilo ni ove godine.

Najveći broj građana Bijeljine 2019. godinu je dočekao sa prijateljima i u krugu porodice, ali bilo je i onih koji uobičajeno slave na obližnjim destinacijama u Srbiji, poput Zlatibora.

U novogodišnjoj noći Bijeljina je dobila tri nova stanovnika - tri djevojčice, od kojih je prva rođena u 1.52 časova iza ponoći.

Opština Prnjavor u Novu godinu ušla je uz organizovani doček na gradskom trgu, muziku uživo i tradicionalni vatromet u ponoć.

Veselo je bilo i u ugostiteljskim objektima gdje se ulazak u 2019. godinu slavio do ranih jutarnjih časova, a rezervacije su koštale od simboličnih iznosa do osamdesetak KM u većim restoranima.

Najveći broj stanovnika opštine pod Ljubićem, tradicionalno se odlučio za novogodišnji doček u porodičnom ambijentu i uz svečanu trpezu.

U Policijskoj stanici u Prnjavoru tokom novogodišnje noći nisu zabilježeni prekršaji ili incidenti.

 

Novogodišnja noć na području koje operativno pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo protekla je mirno, bez incidenata, rečeno je jutros Srni u Operativnoj službi PU Istočno Sarajevo.

"Nadamo se da su i građani zadovoljni radom policije, koja sve svoje aktivnosti i mjere sprovodi profesionalno i striktno u skladu sa zakonom", rekao je dežurni operativni u PU Istočno Sarajevo.