Tragedija u Srebrenici

Nije bilo spasa za nesrećne rudare

  • 23.03.2019. 19:06

Rudari Branislav Ostojić iz Zvornika i Slaviša Žugić iz Milića, čija su tijela sinoć izvučena iz podzemnog kopa rudnika u Srebrenici kako stvari stoje, nisu imali šanse da prežive jer se na njih obrušilo više od 50 kubnih metara zemlje.

Četrdesetogodišnji Žugić danas je sahranjen, a kako ATV nezvanično saznaje, porodice nastradalih nisu tražile obdukciju. U rudniku boksita, na području opštine Srebrenica, došlo je do odrona juče prijepodne. 

"Povodom jučerašnjeg događaja kada su dvojica rudara smrtno stradala policijski službenici PU Zvornik sinoć su izvršili uviđaj na licu mjesta. Tom prilikom su izvučena dva beživotna tijela koja su prevezena u Dom zdravlja Milići. Policijski službenici PU Zvornik nastavljaju sa preduzimanjem mjera u njihovoj nadležnosti u cilju kompletiranja dokumentovanja navedenog događaja", istakao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Republički rudarski i geološki inspektor odmah su izašli na teren da bi utvrdili okolnosti pod kojima je došlo do odrona u Rudniku, a u Inspektoratu danas poručuju da kontrola još traje. Oglasio se danas i predsjednik Kompanije "Boksit". Obećava da će porodicama nastradalih biti na raspolaganju.

"Ja sam već preduzeo mjere da im se pruži značajna materijalna pomoć, a istovremeno da vidimo kakvo je porodično stanje da uradimo sve da obezbjedimo te porodice. Mi šezdeset godina se ovim bavimo, imali smo jedan slučaj prije nekoliko godina i ovo je drugi slučaj, dakle za 60 godina mi smo izgubili tri rudara, ali ne mjeri se to brojem, svaki izgubljeni život je izgubljeni život", naglasio je Rajko Dukić, predsjednik Kompanije "Boksit".

Povodom teške rudarske nesreće koja se dogodila na području Srebrenice, stigli su brojni telegrami saučešća. Tragična smrt dvojice rudara nenadoknadiv je gubitak za njihove porodice, kompaniju "Boksit", kao i društvo u kojem su živjeli poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

Porodicama Žugić i Ostojić, rukovodstvu i cjelokupnom kolektivu Kompanije "Boksit" saučešće je uputila i predsjednica Republike Srpske. Telegrami saučešća, između ostalih, stigli su i od premijera i predsjednika parlamenta Srpske.
 

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина