Skupštinski haos u Ljubinju

Ni riječi o Komunalnom koje je otišlo u stečaj, odbornici raspravljali o Fejsbuk statusima

  • 30.08.2019. 19:35

U ljubinjskom parlamentu se ne zna ko je vlast, a ko opozicija, omjer snaga se toliko često mijenja da ni odbornici ne znaju ko je gdje.

Oko malo čega se slažu, rasprave i oštrih riječi na zasjedanjima ne fali. Persa Klimenta u ovom parlamentu je više od decenije i poručuje - ovo je haos.

"Ovo je meni otprilike 12 godina da sam odbornik u SO Ljubinje vjerujte nikada ranije nismo imali ovakvu strukturu odbornika niti ovakav parlament", rekla je Persa Klimenta, nezavisni odbornik u SO Ljubinje.

Jedan odbornik u Ljubinju odlučuje većinu, oko njega koplja lome DNS i SDS. Upravo zato između ove dvije stranke rat je i najjači.

"Oni su uspjeli samo da posvađaju stanovništvo Ljubinja, da ništa od svojih strašnih obećanja realizuju, a onda da se vrate da je neko treći kriv, jer ne može više biti kriv SDS, između sebe ne mogu ništa da završe, jer je to takva ekipa ljudi", navodi Stevo Drapić, SDS Ljubinje.

"Dosta je politikanstva, a vidim uveliko je počela i predizborna kampanja. Danas smo svjedoci toga od strane SDS-a, ali borimo se", kaže Risto Mićić, DNS Ljubinje.

Načelnik Darko Krunić je između dvije vatre i kaže da haos u skupštini ne vodi nigdje. On ističe da mnoge važne odluke trpe i čekaju zbog ljubinjskog parlamentarizma.

"Nažalost ovo je došlo do krajnje tačke usijanja, imamo situaciju u zadnja tri četiri mjeseca da se uopšte ne zna da li neko ima skupštinsku većinu ili nema. Prošlu sjednicu je bilo 14 odbornika bilo je sedam na jednoj strani, sedam na drugoj. Mislim jednostavno to je meni kao načelniku, ali i svim građanima Ljubinja dodatni problem na svu ovu situaciju na ovu jadnu malu opštinu", izjavio je Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje. 

A situacija je takva da je ljubinjski Vodovod na izdisaju, a komunalno je baš danas otišlo u stečaj. Još frapantniji podaci su da je ove godine rođeno samo osam beba, a umrlo skoro 50 stanovnika Ljubinja. Tamošnji tribuni na maratonskim sjednicama o ovome ne pričaju, danas su glavne teme bile nepotpisana saopštenja i, vjerovali ili ne, Fejsbuk statusi pojedinih odbornika.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.