Povodom početka akademske 2019/20.godine

Nezavisni univerzitet svečano označio početak akademske godine

14:13, 30.09.2019.
Nezavisni univerzitet Banja Luka organizovao je danas svečanost.

"Nezavisni univerzitet  ove godine završio je međunarodnu provjeru kvaliteta obrazovanja, institucije i studijskih programa, tzv. reakreditaciju", rekao je rektor Zoran Kalinić u svom obraćanju i naveo da je prije nekoliko sedmica obavljena, vanredna inspekcija, stanja, obrazovnog procesa i realizacije studijskih programa za koje imamo dozvolu za rad. 

"Izvještaj inspektora je bio pozitivan. Na iznenađenje onih koji su davali naloge za vanredne kontrole", istako je Kalinić.

Govoreći o radu na univerzitetu, Kalinić je naveo "da nas oni koji nemaju svoju istoriju, uče kako ne treba da se bavimo istorijom. Svojom istorijom. Iza tih nastojanja, krije se neoliberalna ekonomija i ciljevi malog broja globalista da u cjelini ovladaju i našim životima. Odatle idu napadi na obrazovanje. Odatle "zadruge", "parovi" i razni tzv. rijaliti programi i sadržaji".
 
Rektor Kalinić je posebno istakao da političko djelovanje na Univerzitetu nije dozvoljeno ni profesorima ni studentima, a u okviru studentske organizacije slobodno iznosite svoje probleme ili druge probleme na koje naiđete i informišite dekane ili koordinatoire u nastavi o tome.