Jak vjetar

Nevrijeme prijeti BiH, upaljen narandžasti meteoalarm

  • 05.11.2019. 11:29

U narednom period na prostoru Republike Srpske se očekuju nestabilne vremenske prilike. Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, vjetrovito, suvo i toplo za ovo doba godine. 

Na jugu će biti oblačno sa uslovima za povremenu kišu i pljuskove uz jake udare vjetra, zbog toga je izdat žuti meteoalarm. Moguća je količina padavina između 30 do 50 l/m2.Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan jugozapadni. 

Na sjeveru i sjeveroistoku na snazi je narandžasti meteoalarm za pojavu vjetra jačeg inteziteta, između 50 i 70 km/h.

Slično vrijeme se očekuje i sutra. Pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše i mjestimičnim pljuskovima sa grmljavinom. Najmanje padavina se očekuje na sjeveru, a najviše na istoku i jugu, gdje se lokalno očekuju i obilnije padavine. U Hercegovini se očekuje od 40 do 60 l/m2, a lokalno i do 90 l/m2.

Služba za zaštitu i spasavanje koja djeluje u sastavu Civilne zaštite opštine Srebrenica jutros je izdala upozorenje na opasnost od obilnih padavina i nevremena u predstojeća dva dana i pozvala stanovnike da zaštite imovinu.

Upozorenje je izdato na osnovu saopštenja Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske da će Srpsku zahvatiti jaki udari vjetra i obilne kišne padavine koje mogu da izazovu naglu pojavu bujica i poplave.

Prognozirana količina padavina u Hercegovini iznosiće većinom između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. Udari juga od 50 do 65 kilometara na sat, u večernjim satima lokalno mogući i olujni udari juga do 80 kilometara na sat.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.