Nešić: DNS svaкodnevno pomaže ugroženom stanovništvu

  • 08.04.2020. 14:33

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da DNS svakodnevno, kroz humanitarne aktivnosti funkcionera i članstva, dio sredstava iz budžeta stranke usmjerava za pomoć ugroženim stanovnicima Republike Srpske.

Nešić je naveo da su se poslanici DNS-a već odrekli 20 odsto od naknada, a ministri u Vladi Srpske 50 odsto plate u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske.

"Za razliku od drugih političkih partija, a s obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, smatramo da sa tim ne treba ići javno i da je to svakako moralna obaveza poslanika DNS-a, ali i ostalih poslanika u Narodnoj skupštini. DNS kao društveno odgovorna stranka, vodeći računa o situaciji u kojoj se nalazi Srpska, nismo htjeli da to medijski eksponiramo i koristimo za dnevne, sitnopolitičke poene", rekao je Nešić.

On je istakao da DNS još nije započela predizborne aktivnosti s obzirom da lokalni izbori još nisu ni raspisani i da je neizvjesno da li će ih i biti u oktobru.

"Samim tim, izborne aktivnosti će biti svedene na minimum, prije svega vodeći računa da sredstva u ovom trenutku budu tamo gdje su najviše potrebna, a to je oporavak ekonomije Republike Srpske", zaključio je Nešić.

Тагови: