Pale

Neophodno striktno poštivanje epidemioloških mjera

  • 23.10.2020. 10:42

Štab za vanredne situacije opštine Pale pozvao je na striktno poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, jer je to jedini način da se zaustavi nepovoljan trend povećanog broja lica pozitivnih na virus korona.

Iako je posljednji statistički podatak o blizu 50 pozitivnih lica za 24 časa, koji je donekle uznemirio javnost, ustvari kumulativni rezultat trodnevnog testiranja naših građana, pa shodno tome i manje alarmantan nego što je to djelovalo u trenutku objavljivanja, ipak stoji činjenica da je broj aktivnih slučajeva oboljelih u porastu i da je neophodno da se u svim segmentima primjenjuju mjere zaštite, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

U saopštenju se naglašava da su donesene sve naredbe koje proističu iz zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i na snazi su mjere Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dok je istovremeno pojačana i aktivnost svih kontrolnih organa na terenu - od inspekcije, koja je intenzivirala aktivnosti, pa do komunalne policije koja kontroliše sva lica kojima su izdata rješenja o izolaciji.

Opštinski štab za vanredne situacije insistira na striktnom poštivanju epidemioloških mjera i poziva kako građane, tako i sve privredne i subjekte koji se bave uslužnim djelatnostima da se pridržavaju mjera koje se tiču ograničenja broja lica koja se mogu nalaziti u zatvorenim objektima, kao i onih koje se odnose na obavezno nošenje maski, po potrebi i rukavica, te držanje distance i vođenje računa o higijeni ruku.

Štab za vanredne situacije opštine Pale prati stanje i očekuje da će u narednim danima doći do poboljšanja epidemiološke situacije, ali je spreman da u slučaju eventualnog pogoršanja i porasta oboljelih donese i još restriktivnije mjere.

Cijeneći da nikome nije u interesu da dođe do dodatnih ograničenja i zabrana, pa i takozvanog "zatvaranja", koje bi zasigurno negativno uticalo na privredne i ostale društvene tokove u lokalnoj zajednici, iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale naglašavaju da je najvažnije da pojedinačno i kolektivno budemo krajnje odgovorni i pojačanom prevencijom poboljšamo epidemiološku situaciju.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.