Pale

Nema zaraženih, pod zdravstvenim nadzorom 131 lice

  • 25.03.2020. 10:15

U opštini Pale nema oboljelih od korona virusa, a 131 lice je pod nadzorom nadležnih službi, što je za devet više nego juče, dok je za dvije osobe završen četrnaestodnevni zdravstveni nadzor i danas će ta mjera prestati da važi za još tri lica, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Osobe koje su od jutros, odnosno sinoć pod nadzorom, na područje opštine Pale stigle su većinom iz zemalja regiona, po dvije iz Crne Gore i Hrvatske, te jedno lice iz Srbije, dok su još tri osobe došle iz NJemačke i jedna iz Austrije i njih će za vrijeme trajanja nadzorne mjere, kao i sva druga lica koja su odranije pod nadzorom svakodnevno obilaziti kontrolni organi, odnosno pripadnici opštinske Komunalne policije.

Štab za vanredne situacije apeluje i upozorava sve građane koji su evidentirani i stavljeni pod zdravstveni nadzor da su obavezni da ispoštuju sve što im je naloženo od Doma zdravlja i kontrolnih službi, radi sopstvenog i zdravlja građana Pala uopšte.

Svi koji se eventualno ne budu pridržavali naloženih mjera, dakle prekršioci rješenja kojim im je naložena samoizolacija, biće prebačeni u posebno određen prostor u ovdašnjoj sportskoj dvorani, gdje će do završetka mjere boraviti pod nadzorom policije.

Opštinski štab za vanredne situacije juče popodne je donio i naredbu kojom se od trgovaca zahtijeva da striktno poštuju mjeru kojom je naloženo korišćenje zaštitnih sredstava i uspostavljanje reda prilikom kupovine, što podrazumijeva ograničen broj lica koja istovremeno mogu boraviti u prodajnom objektu, uz poštovanje reda na kasama i međusobne udaljenosti među kupcima.

Štab za vanredne situacije opštine Pale u kontinuitetu, u saradnji sa firmama u oblasti tekstilne industrije, obezbjeđuje određene količine zaštitinih maski koje se prioritetno distribuišu službama koje su u stalnom angažmanu, a pokušaće se obezbijediti i određeni broj maski koje će biti isporučene građanima.

Na području opštine Pale završena je dezinfekcija javnih ustanova i preduzeća, te vjerskih objekata, koju je sprovela ovlaštena firma, čije stručne ekipe su od danas angažovane na dezinfekciji 170 zajednica etažnih vlasnika, odnosno ulaza u objekte kolektivnog stanovanja.

Тагови: