Gubitke svi sabiraju, ugostitelji prvi na udaru

Nema turista u Trebinju

  • 28.04.2020. 20:15

Pod platanima prošle godine oko 1.maja, sve je vrvilo od turista. Danas potpuno drugačija slika, Trebinje je prazno.

Prošle godine u ovom periodu u Trebinju je noćilo preko 20.000 turista, ove godine pandemija korona virusa je ugasila turizam. Gubitke svi sabiraju, ugostitelji su prvi na udaru.

"Pa mislim da je jedna od najugroženijih branši ugostiteljstvo, putnički prevoz i turizam uopšte. Veliki će gubici biti, pitanje je da li će se svi subjekti i moći oporaviti od ove situacije", rekao je Jugoslav Deretić, ugostitelj.

Ne rade ni hoteli, sve rezrvacije za jun i jul su otakazane, gubitaka će naravno biti. Dva mjeseca koliko nisu radili hotlijeri su iskoristili da urede i poprave sve što je bilo potrebno. Velike nade polažu u ljeto i domaće turiste.

"Spremno i jedva čekamo naše nove posjetioce. Takođe u proteklom periodu smo radili na marketingu hotela i promovisanju akcije "Ne otkazuj već odloži svoj put u Trebinje", kaže Milica Nosović, PR menadžer hotela "Nar", Trebinje. 

"Provesti ljeto u Trebinju je predivno, nažalost ova situacija koja nas je zadesila je uplašila mnoge, nadamo se boljim vremenima koja će doći tokom sezone juna i jula", ističe Vanja Kundačina, menadžer hotela "Integra", Trebinje.

Isto misle i u trebinjskoj Turističkoj organizaciji, stranci se ove godine ne očekuju, ali kažu sve zavisi od Evrope.  Zavisi i od turističkih destinacija na moru jer u Trebinje dolaze isti turisti kao u Dubrovnik ili na crnogorsko primorje.  

"Ono o čemu će se u narednom periodu povesti računa jesu upravo domaći turisti  i prilagođavanje ponude domaćim turistima . Promovisaćemo Trebinje i u narednom periodu kao i do sada. U ovom momentu se samo možemo okrenuti online marketingu", kaže Marko Radić, direktor TO Trebinje.

Prihodi od boravišne takse prošle godine su bili utrostručeni, od ove se očekivalo još više, zato je i grad Trebinje mnogo izgubio. Da se ponovo stane na noge trebaće  vremena, zabrinjava i činjenica da je većina trebinjskih ljetnjih manifestacija otkazana.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?