Poreska uprava Republike Srpske

Neizdavanje računa zatvorilo osam zlatara

  • 18.03.2019. 12:59

Od 15 kontrolisanih poreskih obveznika koji se bave prometom zlata, srebra i drugog nakita inspektori Poreske uprave Republike Srpske utvrdili su nepravilnosti u osam slučajeva, zbog čega je izdato osam prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od šest hiljada KM.

Za tih osam poreskih obveznika izrečena je mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa i drugih prekršaja iz Zakona o fiskalnim kasama, saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske. 

Mjere privremene zabrane obavljanja djeatnosti, u okviru pojačane akcije, izrečene su poreskim obveznicima "In trejd" i "Smaragd" iz Bijeljine, "Lukas" iz Banjaluke, "Dukat" iz Mrkonjić Grada, "Zlatara Trivić" iz Šamca, "Zlatar Ličanin" iz Kozarske Dubice, "Anamarija" iz Rogatice i "Rubin" iz Trebinja. 

Inspektori Poreske uprave će i u narednom periodu nastaviti da vrše kontrole evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa. 

Iz Poreske uprave podsjećaju da neizdavanje fiskalnih računa pokazuje da je poslovanje poreskih obveznika nelegalno i predstavlja utaju poreza. 

"Poreska uprava prilikom kontrola samo sprečava obveznike da rade nelegalno, da vrše utaju poreza i da budu nelojalna konkurencija onima koji izdaju fiskalne račune prilikom prodaje robe ili usluga", navodi se u saopštenju. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?