Protest u Bihaću

Ne osjećaju se sigurno zbog migranata FOTO / VIDEO

  • 13.08.2018. 12:41

Nekoliko stotina Bišćana okupilo se na gradskom trgu u znak protesta na migrantsku krizu koja je eskalirala u njihovom gradu.

Poručuju da je simptomatično to što baš u Bihaću ima sada skoro pet hiljada migranata, i što se, gdje god da budu pronađeni, šalju u njihov grad. Kažu da Bihać nije protiv migranata i da nema ksenofobije, ali da žele da se migranti sklone s ulica i iz parkova, i da im se pronađe odgovarajući krov nad glavom koji će zadovoljiti sve njihove potrebe.

Kažu i da im je ugrožena sloboda kretanja i da se u svom gradu više ne osjećaju sigurno. Za situaciju najviše krive državne institucije BiH, ali i kantonalnu Vladu i premijera Huseina Rodića, koji danas nije došao na protest. Gradonačelnik Bihaća, Suhret Fazlić prisustvuje protestima, kao i nekoliko gradskih vijećnika.

Fazlić poručuje da neće odsutati od svojih zahtjeva i da je evidentno da su državne vlasti zakazale na primjeru Bihaća. Na gradskom trgu sedam dana potpisuje se i peticija kojom se traži održavanje referenduma, na kom bi se Bišćani izjašnjavali da li su za izgradnju migranstskog centra na teritoriji grada.

Do sada je prikupljeno oko 2500 potpisa.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.