Izgradnja infrastrukture u Trebinju

Nastavljeni radovi na istočnoj obilaznici

  • 20.08.2018. 19:40

Poslije četiri godine, nastavljeni su radovi na izgradnji istočne obilaznice u Trebinju. Mašine Puteva Republike Srpske su na terenu, a rok za završetak radova je do 90 dana. Mještani trebinjskog naselja Gučina najzadovoljniji.

"Ovo je otvor prema gradu, znači toliko godina ovdje, već 50-60, svi iz naselja smo išli nekim sporednim putevima, a ovo je bilo zatvoreno. Sada je ovo pravi otvor," kaže Krsto Asanović.

"Ovo mi sada život produžava, do sada sam imao auta i slomio sam ih sve ovuda," dodaje Dragan Berak, njegov komšija.

Radovi na izgradnji istočne obilaznice počeli su još 2012. a prekinuti dvije godine kasnije. Pune četiri godine bile su potrebne da se riješe imovinsko-pravni odnosi, kaže Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

"Ovo je bila najgora ulica i najgori prilaz jednom trebinjskom naselju, Gučina, i sa ovom realizacijom, gdje će biti urađena i rasvjeta i zelene površine i kolovozne saobraćajnice, tako ćemo definisati ovaj dio naselja," rekao je Petrović. 

Sve će koštati skoro milion maraka, kaže prvi čovjek Puteva Srpske. Nenad Nešić najavljuje i nova ulaganja u putnu infrastrukturu najjužnije regije.

"Javno preduzeće Putevi ima u planu i druge projekte na području Hercegovine, a neke ćemo raditi 2019 i na taj način poboljšati putnu komunikaciju, kako prema Stocu i Mostaru, tako i prema Istočnom Sarajevu i Republici Srbiji," rekao je Nešić.

Nešić je obišao i Bileću gdje je obećao izgradnju kružnog toka na raskršću prema Nikšiću. Direktor Puteva RS najavio je uskoro obnovu puta od Trebinja prema Ljubinju i Stocu.