Pale

Nastavak uspješne saradnje dvije susjedne opštine

  • 13.01.2021. 13:30

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i načelnik federalne opštine Pale-Prača Almin Ćutuk razgovarali su danas o nastavku uspješne saradnje u turizmu, privredi, poljoprivredi, kao i ostalim zajedničkim oblastima ovih lokalnih zajednica.

Jugović je čestitao novoizabranom načelniku federalne opštine Pale-Prača za postignuti izborni rezultat, te izrazio nadu da će ubuduće zajednički raditi na unapređenju svojih lokalnih zajednica.

"Na sastanku smo definisali koji su to ciljevi, teme i gdje možemo zajednički nastupiti kada je riječ o pristupnim fondovima i apliciranju prema određenim fondovima. Biće mnogo toga zajedničkog, ali vrijeme će pokazati koje su to posebne ciljne grupe kako bi mogli pomoći i zajednički nastupati", izjavio je Jugović novinarima.

Ćutuk je rekao da je današnja prva radna posjeta samo jedna u nizu koje će se desiti u narednom periodu, te da je sa Jugovićem dogovorio da imaju dobru susjedsku saradnju jer su dvije opštine koje graniče.

On je naveo da će sarađivati kada je riječ o povratnicima iz Republike Srpske i FBiH, a rješavaće infrastrukturna i ostala pitanja kako bi se povratnici mogli vratiti u svoje matične opštine.

"Putna komunikacija je jako bitna između opština. Tu je i tunel koji se radi između opština, a koji će otvoriti našu opštinu prema Goraždu", dodao je Ćutuk.

Prema njegovim riječima, na današnjem sastanku dogovoreno je i da poljoprivrednici iz federalne opštine Pale-Prača svoje domaće proizvode ponude na tržištu opštine Pale, odnosno na Gradskoj pijaci, te da će, nakon virusa korona, saradnja biti nastavljena na mnogim međuentitetskim projektima.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina, koji je izrazio nadu da će uskoro biti započeti konkretni zajednički projekti opštine Pale i federalne opštine Pale-Prača. 

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм