Mostar

Nastavak saradnje na uklanjanju neeksplodiranih ubojitih sredstava iz riječnih tokova

  • 11.10.2019. 16:08

Ministar unutrašnjih poslova Češke Jan Hamaček održao je danas sastanak sa predstavnicima Ronilačkog tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ) i rukovodstvom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, pripadnici Tima za specijalne ronilačke aktivnosti Nacionalne policije Češke Republike, Specijalističke jedinice za spašavanje pod vodom FUCZ i Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ "Mostar".

Na sastanku je bilo riječi o akciji deminiranja koja se sprovodi u okviru četvrte ekspertske misije u 2019. godini, a koja je zajednički projekt Češke i BiH.

Pripadnici tima za specijalne ronilačke aktivnosti Nacionalne policije Češke Republike, s pripadnicima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), u okviru nastavka saradnje na čišćenju vodenih tokova u BiH, od 29. septembra do 13. oktobra, rade na pronalasku i uklanjanju neeksplodiranih ubojnih sredstava iz Mostarskog jezera.

Pripadnici tima za specijalne ronilačke aktivnosti Nacionalne policije Češke Republike su zajedno sa pripadnicima Ronilačkog tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ) u okviru ovoj projekta prošlog mjeseca u Novom Gradu radili na uklanjanju više bombi iz korita rijeke Sane. 

Тагови: