Migranti i članovi GSS-a

Nakon nekoliko časova potrage pronađeni nestali na planini FOTO

11:37, 17.12.2018.
Izvor: avaz
Thumbnail
Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite sa dva vozila noćas su u jedan sat poslije ponoći uspješno transportovali osam osoba sa lokacije Pršine, uvale ispod Plješevice, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Kako piše u saopštenju, radi se o četvoro migranata i četvorici pripadnika Gorske službe spasavanja FBiH – stanice Bihać, koji su ih, nakon cjelodnevne potrage, pronašli na planini Plješevici kod Bihaća i ostali s njima u šumskoj kući do dolaska vozila FUCZ-a. 

Thumbnail

Dvije osobe nisu željele da budu evakuisane te su ostale u šumskoj kućici do dolaska policije.

Zajedno sa FUCZ-om i radnicima Crvenog krsta, krenula je i mehanizacija Gradskog komunalnog preduzeća iz Bihaća, koja je probijala i čistila put od snijega prema lokaciji na kojoj su se nalazili migranti i pripadnici GSS-a da bi ih što prije prevezli do Bihaća. Uspješno su i za kratko vrijeme transportovani u Bihać i predati radnicima Doma zdravlja koji su im pružili potrebnu medicinsku pomoć, jer su dvojica migranata bila sa promrzlinama opasnim po život, a druga dvojica pothlađena, ali ne i životno ugrožena.

Thumbnail

Gorska služba spašavanja iz Bihaća od subote je u potrazi za migrantima na planini Plješevici, nakon što su dobili poziv od Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) da se grupa migranata nalazi negdje u planini. Prije ove grupe pripadnici Gorske službe spašavanja juče su pronašli još 20 migranata i vratili ih u Bihać, navedeno je iz Civilne zaštite.