Trud i ogramna želja na kraju pobijedili

Radost u Trebinju: Nakon 23 godine borbe postali roditelji blizanaca

  • 21.09.2019. 16:36

Poslije 25 godina braka i 23 godine borbe Marija i Budimir postali su roditelji. Stigli su blizanci, Nikola i Snežana. Četrdesetšestogodišnja Marija radost nije krila.

"Osjećam se kao kraljica baš kao kraljica koja je došla sa svoja dva sokola u naručju", rekla je Marija Stajić, majka.

Pedesetdevetogodišni tata Budimir kaže da se svaki trud na kraju isplati. Godinama su se borili da postanu roditelji.  Uz pomoć trebinjske gradske uprave iskoristili su posljednju šansu i otišli na vantjelesnu oplodnju u Češku. Trud i ogromna želja na kraju su pobijedili.

"Osjećaj je predivan, postati roditelj je nešto što je od iskona važno, da imaš nasljednika, da imaš za šta da se boriš, da imaš za šta da živiš. Predlažem svim mladim ljudima da se bore do kraja", poručuje otac, Budimir Stajić.

Najveći vjetar u leđa Stajićima su bili članovi Udruženja porodica sa problemom steriliteta Bebe iz Trebinja. Predsjednica Snežana Misita nije odustajala, baš zato su Stajići ćerku nazvali njenim imenom.

"Drago mi je i ponosna sam. Šta ću suze idu same. Snežani želim lakši život, ali da bude uporna kao ja", rekla je Snežana Misita, predskednik Udruženja porodica sa problemima steriliteta "Bebe" Trebinje.

Uporni su i u gradskoj upravi i neće odustati kaže prvi čovjek Trebinja. Ništa nije skupo kada se ulaže u porodicu poručuje Mirko Ćurić.

"Sigurno je ovo najsrećniji danas u Trebinju je što se tiče porodice i njenog jačanja. Finasije su najmanje bitne u svemu ovome, u svemu ovome je najvažnije da postoji tim", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

A umjesto roda Snežana i Nikola su u Trebinje stigli helikoprerom Helikopterskog servisa Republike Srpske. Zato je zahvalnica Udruženja Bebe otišla u ruke Bobanu Kusturiću. Zahvalnicu su dobili bivši i sadašnji gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i Mirko Ćurić.

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)