U Vlasenici traje pravi mali rat

Zašto Mićo Kraljević hoće da smijeni uspješnog direktora?

  • 07.08.2020. 18:01

U Vlasenici traje pravi mali rat. Mićo Kraljević, načelnik opštine, već duže vrijeme pokušava da smijeni direktora ŠG "Birač" Vlasenica Tanju Nikolić. U proteklih mjesec dana, udari na Nikolićevu sve su jači, tvrdi za ATV izvor blizak gazdinstvu.

U pozadini cijele priče je pokušaj Kraljevića da na njeno mjesto dovede Aleksandra Kraljevića koji je svojevremeno bio uposlenik ERS RS koju je napustio uz pozamašnu otpremninu. Aleksandar Kraljević je po struci ekonomista i blizak rođak Miće Kraljevića. Tanja Nikolić je gazdinstvo podigla na noge i prema podacima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede trenutno je gazdinstvo u plusu pola miliona maraka.

Kada je prije dvije godine preuzela gazdinstvo, Nikolićeva je zatekla minus od 700.000 KM. Kako ATV saznaje, za promjenu na čelu ŠG nisu ni u JP Šume Srpske, ni resornom ministarstvu ni Vladi uopšte, ali pritisci iz Vlasenice su sve jači i češći. Do smjene je umalo došlo u februaru, ali je u zadnji čas sve obustavljno.

Protiv Nikolićeve je napisano nekoliko anonimnih prijava, a kako saznajemo, sve su provjerne i ispostavilo se da su neutemeljene. Po raspolozivim podacima, ŠG Birač Vlasenica nema niti jednu neispunjenu obavezu prema kupcima, svi ugovori sa prerađivacima su ispoštovani, a obaveze prema Centralnom računu, Upravi, Budžetu ispunjene.

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.