PU Trebinje

Načelnik čestitao policajcima na uspješno riješenoj talačkoj krizi

  • 04.06.2018. 16:56

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa čestitao je policijskim službenicima za profesionalizam prilikom petočasovne drame koja se danas dešavala u trebinjskom naselju Gorica, gdje je Miroslav Milišić prijetio da će bombom ubiti svoje dvoje maloljetne djece.

Laketa je zahvalio pripadnicima Policijske uprave za požrtvovanost koju su pokazali boraveći na samo metar od lica koje je u jednoj ruci držalo bombu, a u drugoj izvučeni osigurač. On je istakao da su policiji u svakom trenutku prioritet bila djeca i njihova bezbjednost. 

"Velika odgovornost je bila na nama. U tim trenucima razmišljali smo da je najbitnije da djecu oslobodimo. Uz naše pregovarače koji su stalno kumunicirali sa ovim muškarcem, doveli smo njemu bliske prijatelje i rodbinu, ali on, iako je u nekoliko navrata obećavao da će vratiti osigurač i pustiti djecu, to nije učinio", rekao je Laketa novinarima. 

On je dodao da su sa ocem djece razgovarali i predstavnici Gradske uprave i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske. Laketa je naveo da je muškarac, nakon što je u 12.40 časova savladan, pokušao da pobjegne, ali ga je policija odmah lišila slobode. 

Prema njegovim riječima, Milišić je prije 10 godina počinio nasilje u porodici, a policiji je poznat od ranije po izvršenju teških krivičnih djela i krađa. On je imao samo jedan zahtjev - da mu dovedu suprugu koja ga je napustila. 

Milišići imaju još jedno dijete koje se u momentu talačke krize nalazilo sa majkom.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.