Operativni štab

Na Vučjaku novi centar za migrante 

  • 30.05.2019. 16:29

Operativni štab za pitanja migracija u BiH prihvatio je danas prijedlog grada Bihaća da novi privremeni prihvatni centar za smještaj migranata bude izgrađen na lokalitetu Vučjak, koji se nalazi osam kilometara od gradske zone.

Stavljanjem u funkciju novog migrantskog centra na području Bihaća, biće izmješteni prihvatni centri Bira i Miral, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu. 

Na sjednici Operativnog štaba u Sarajevu naglašeno je da je zbog činjenice da se ova dva centra nalaze u gusto naseljenim mjestima, situacija izuzetno teška i da je ugroženo normalno funkcionisanje građana Bihaća. 

Zaključeno je da se od Delegacije EU, čiji su predstavnici učestvovali na današnjem sastanku, zatraži da se u što kraćem roku izjasne o ovom projektu i finansiranju uređenja lokacije, dovođenja infrastrukture i postavljanja kontejnera za smještaj migranata. 

Sastanku je prisustvovala i delegacija Unsko-sanskog kantona, predvođena premijerom Mustafom Ružnićem, te gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem.