Ovaj Savindan je poseban

Na torti tri broja: Baka Savka proslavila stoti rođendan

  • 27.01.2019. 19:48

Ovaj Savindan je baki Savki poseban - slavi stoti rođendan. Na torti su danas tri broja. Neki drugi brojevi kažu da je stogodišnjakinja iz Aginog Sela itekako bogata žena - ima osmoro djece, četrnaest unučadi i devetnaest praunučadi. 

Svake godine, na Svetog Savu, poželi da su, što češće, okupljeni. Baka za dugovječnost, najviše, zahvaljuje domaćoj hrani i pozitivnim mislima. A ima tu i još nešto. 

"Obavezno rakije okusim. Sve najljepše s mojim rođenima, i zdravo i ispravno i hvala bogu i ja sam pokretna, ne voda me niko", kaže Savka Baralić.

Tabletu popije samo ako je zaboli glava, naočare ne nosi, a o bašti se sama brine. Posljednjih nekoliko godina živi sa ćerkom Bosiljkom koja, kaže, nema mnogo posla oko majke.   

"Ne oblačim je, ne spremam je, to ona sama, ostalo ja. Ona je sebi kuhala i jela samo finu hranu, lijeka nikakvog nije pila, popije rakiju kad koju ima, kafu, cigare nije pušila i evo dobra je, zdrava", kaže Bosiljka Blagojević, Savkina ćerka.

Savkini najmiliji kažu da ona na sve ima spreman odgovor. Na pitanje koga od svih njih najviše voli vješto odgovara "sve odreda".  Unučad i praunučad imaju posebno mjesto u njenom srcu. 

"Baka je zmaj! Živa zdrava, vidi, čuje", kaže praunuk Danilo Radulović.

"Ja inače sa mamom i tatom stalno dolazim jer baš volimo svoju prabaku", rekla je Savkina praunuka Lara Radulović.

Nisu svi uspjeli danas da dođu na Savkin rođendan ali je kuća, svejedno, bila puna gostiju. Majci, baki i prabaki stigle su želje za dobro zdravlje i da, i dalje, prkosi godinama.

Тагови: