Svakodnevni priliv ilegalaca

Na poručju Bijeljine pronađeno 57 migranata

  • 13.08.2018. 19:35

Bijeljinska policija potvrdila je da je na području ovovg grada pronađeno 57 migranata. Uglavnom su mlađe starosne dobi, a na teritoriju Republike Srpske ilegalno su ušli iz susjednih zemalja.

„Na području grada Bijeljina, u više odvojenih grupa 12.08.2018. godine pronađeno je 35 ilegalnih migranata, a u noći 13.08.2018. u 1 čas poslije ponoći pronađena je grupa od 22 migranta, među kojima je bila i jedna žena, porijeklom iz Avganistana. Napomenula bih da migranti na naše područje ulaze u grupama, ne pojedinačno. Ova grupa od 57 migranata, porijeklom je 38 iz Pakistana, 11 iz Bangladeša, iz Iraka pet i dvoje iz Avganistana,“ rekla je Spomenka Nenić, portparol Policijske uprave Bijeljina. 

Prema prikupljenim informacijama od migranata, njihov cilj su zemlje EU. Policijski službenici ovaj proces nastoje da kanališu i ubrzaju, kako se migranti ne bi dugo zadržavali na području Policijske uprave Bijeljina. Za sada, nije bilo činjenja krivičnih djela, osim što migranti svojim prisustvom i kretanjem izazivaju uznemirenost građana. 

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, poručuje da migrantima treba pružiti svu neophodnu pomoć i zaštitu kako bi došli do svog cilja, a to je Evropa. 

„Ne treba zaboraviti da je stotine hiljada ljudi iz BiH, prije dvadesetak godina bilo u sličnoj situaciji. Mi njima hoćemo da pomognemo i možemo. Pomoći ćemo im, naravno, u skladu sa našim mogućnostima. Mi znamo da je njihov cilj Evropa i oni će ići u Evropu,“ rekao je Mićić.

Pronađeni migranti predati su Službi granične policije BiH na dalje postupanje. Od početka godine u Bijeljini je pronađeno ukupno 787 ilegalnih migranata, podaci su Policijske uprave Bijeljina. 

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина