Kozarska Dubica 

Na ljetovanje u Bečiće otputovalo 25 djece  

  • 17.08.2018. 15:08

Na besplatno ljetovanje u Bečiće otputovalo je 25 djece iz Kozarske Dubice, koja će, u okviru programa socijalizacije djece Republike Srpske, na moru boraviti do 25. avgusta.

"Na odredište su stigli sinoć oko 22.00 časa, a problema u putu nije bilo. Djeca su se smjestila u svoje sobe i danas nastavljaju odmor prema planiranom programu", potvrđeno je iz Centra za socijalni rad Kozarska Dubica. 

I ove godine džeparac im je obezbijedila opština Kozarska Dubica, a sa djecom iz Kozarske Dubice su i mališani iz Novog Grada, Stanara, Petrova, Kalinovika i Zvornika. 

Projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" realizuje se od 2002. godine, a u Kozarskoj Dubici od 2004. godine. 

Fond za dječiju zaštitu realizuje ovaj projekat na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Republike Srpske u cilju zadovoljavanja razvojnih potreba djece, razvijanja osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala. 

Kategorije koje kontinuirano učestvuju u projektu su djeca iz socijalno ugroženih porodica korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračkih kategorija, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, te talentovani sportisti.