Ugodno s korisnim

Na Jahorini počela trodnevna studentska akcija

  • 12.10.2019. 19:24

Studenti su pokazali odgovornost, a spojili su i korisno s ugodnim. Tokom akcije postavili su klupe, kante za smeće, i čistili planinu od smeća.

"Želim da kažem da smo mi sredili staze. Želim da se zahvalim predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i članu Predsjedništva Milioradu Dodiku koji su nas podržali i znaju da prepoznaju značaj naših akcija", kaže Stefan Slijepčević, potpredsjednik, Unije studenata Republike Srpske.

Značaj akcije prepoznao je i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Srđan Rajčević obišao je studente iz Srpske koji su uređivali olimpijsku planinu. Ministar kaže da sinergija studentskog aktivizma, akademskog osoblja i predstavnika vlasti u Republici Srpskoj daje zavidne rezultate.

"Naši studenti sa Univerziteta Istočno Sarajevo su uređivali stazu na Jahorini i samim tim dali svoj doprinos u kontekstu društvenog aktivizma, studentske populacije u Republici Srpskoj, koje ćemo mi kao Vlada kao resorno ministarstvo uvijek podržati. Pred nama su u resoru visokog obrozaovanja velike stvari imamo dosta posla tu da uradimo", kaže Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Saradnju resornog ministarstva i Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je istakao i rektor. Ova generacija, kaže, obećava.

"Ovo je jedna divna akcija i sasvim jedna nova filozofija razmišljanja i organizovanja na Univerzitetu. Prošla su vremena kada su nam studenti lupali šakom od sto. I moram da izrazim zadovoljstvo. Od 2006. na Univerzitetu kao član senata potom član kolegijuma dekana, ovakvu garnituru studenata u Senatu nikada do sada nismo imali", kaže Milan Kulić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Najavljena je i humanitarna akcija. Prikupljaće se sredstava za isplatu jednokratnih stipendija studentima slabijeg materijalnog stanja.

Тагови: