Trn

MUP vratio Laktašima dio kasarne Sarica

  • 08.10.2019. 19:28

Dio kasarne Sarica u Trnu kod Banjaluke, ponovo je u vlasništvu opštine Laktaši. Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, predao je nekoliko objekata, i oko dva hektara zemljišta, Ranku Karapetroviću, načelniku opštine.

Kasarna je bila baza Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a koja je u aprilu preseljena u Centar za obuku u Zalužanima. Glavna zgrada i nekoliko pomoćnih objekata ostaju u vlasništvu i na korišćenje MUP. Tu ostaje stanično odjeljenje policije Trn.

"Kao što vidite kasarna je već pregrađena ogradom, ostaju ovdje objekti koji će biti korišteni kao depoziti i za smještaj određenih vozila koja su oduzeta u procesu, ali i ostala arhiva, i druge stvari o kojima ne mogu da pričam. Svi objekti koji ostaju u MUP biće iskorišćeni", naglasio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Za stanovnike Trna svakako je najvažnija informacija da će od danas moći slobodno da koriste put koji prolazi kroz samu kasarnu, tako da će od danas biti otvorene kapije koje su nekada bile zatvorene i to na ulici Nikole Pašića i Dositejevoj.

Zemljište i nekoliko objekata, od kojih su neki trošni a drugi upotrebljivi, dobro će doći Trnu, najvećoj mjesnoj zajednici. Načelnik kaže da nemaju državnog zemljišta koje bi mogli iskoristiti za gradnju društvenih sadržaja.

"Na ovoj lokaciji moći ćemo izgraditi društvene objekte namijenjene obrazovanju. Kandidovali smo i jedan projekat prekogranične saradnje sa Hrvatskom i Crnom Gorom u okviru kojeg bismo gradili inkubator čime bi se stvorili uslovi za razvijanje malih biznisa. Tu bi se nalazio i dio koji bi služio za obuku potrebnih kadrova, posebno operatera na CNC mašinama, jer je projektom predviđena nabavka tih mašina i 3D štampača", rekao je Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši.

Opština će, kako sada stvari stoje, u dijelu kasarne koga je dobila, izgraditi i vrtić i društveni dom.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.