Banjaluka

MUP: Više od 200 kadeta dobrovoljno dalo krv

  • 20.11.2020. 19:32

Više od 200 kadeta MUP-a Republike Srpske danas je dobrovoljno dalo krv. U red da daraju najdragocjeniju tečnost stali su i Stefan Kovačević i Strahinja Zeković.

Pričaju, čast im je odazvati se i na ovaj način nekome spasiti život. Ovakve humane akcije im ni od ranije nisu nepoznanica.

"Drago mi je što sam se danas odazvao ovome pozivu. Četvrti put već dobrovoljno dajem krv i drago mi je što moje malo nekome može da znači mnogo", rekao je Stefan Kovačević, kadet 8. klase Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

"Drago mi je što nekome mogu da pomognem, da spasim život kao budući pripadnik MUP-a. Ovo mi je već drugi put da dajem dobrovoljno krv", istakao je Strahinja Zeković, kadet 22. klase Policijske akademije.

Dragocjene kapi života pripadnici MUP-a su nesebično darovali po četvrti put ove godine. Ove su posebno dragocjene, s obzirom na to da su zalihe krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu na minimumu.

"Oni će u naredna četiri dana dati krv, što dokazuje da naši pripadnici nisu obukli uniformu samo da bi provodili policijske poslove, održavali javni red i mir i borili se protiv kriminala, već i da bi učestvovali u humanim akcijama, a ovo je sigurna jedna od najbitnijih humanih akcija koje možemo raditi u Republici Srpskoj", naglasio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

"Brojne akcije koje smo imali na terenima su otkazane, tako da u posljednje vrijeme radimo sa znatno smanjenim zalihama krvi. Nadamo se da ćemo ovakvim akcijama uspjeti da popunimo rezerve da bi Univerzitetski klinički centar mogao normalno da funkcioniše", rekla je Gordana Guzijan, direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu.

Pandemija virusa korona nije omela ni pripadnike Policijske uprave Banjaluka da se sjete svojih poginulih kolega. Povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Spske Aranđelovdana, služen je parastos i položeni su vijenci za 252 pripadnika policije koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske. 
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм