Mostar: Završeni najvažniji radovi na obnovi Sabornog hrama

  • 17.04.2020. 10:56

Paroh mostarski Radivoje Krulj rekao je da su završeni najvažniji radovi na obnovi Sabornog hrama u Motaru i da predstoji uređenje partera i enterijera hrama.

"Najvažnije smo već uradili, a to je građevinska obnova crkve u onom starom, autohtonom izgledu, kakva je nekad bila, sa svim iskoristivim starim materijalom koji je ostao od nje. Završićemo, s Božijom pomoći, i ono što je preostalo, a što će mnogo manje koštati nego ovaj prvi dio koji je urađen", rekao je sveštenik Krulj za "Nezavisne novine".

Govoreći o predstojećem Vaskrsu, paroh je rekao da se i Srbi u Mostaru za proslavu ovog najvećeg hrišćanskog praznika spremaju na možda malo neobičan način, ali zasigurno duhovno jači.

"I Vaskrs i Božić i svi naši veliki praznici nas duhovno jačaju, učvršćuju našu vjeru i ljubav prema Bogu, prema najbližima, prema komšijama, budeći u nama najdublja i najmilosnija osjećanja, pa će tako biti i ovoga Vaskrsa", rekao je otac Krulj za "Nezavisne novine".

Otac Krulj naglasio je da je utjeha pravoslavnih - Hristos, koji je postao dio njih, tako što je uzeo tijelo i primio sve ljudske slabosti, strahove, brige, probleme i, na kraju, uzeo na sebe i smrt, koju je pobijedio i vaskrsao i tako svakom čovjeku prokrčio put u vakrsenje.

"Šta ima veće i radosnije nego pobijediti našeg posljednjeg neprijatelja, a to je smrt? Zbog toga je Hristovo vaskrsenje i naše vaskrsenje, naša pobjeda, radost i zbog toga je On naša jedina istinska utjeha", naglasio je paroh.

Otac Krulj poručio je vjernicima da ne paniče, nego da svjedoče zajedništvu u životu i radosti kličući "Hristos vaskrse, radost donese".

Paroh je na kraju citirao umirovljenog vladiku Atanasija - "Pobijedićemo svako zlo Vaskrsom, vjerom u vaskrslog Gospoda, raspetog i vaskrslog".

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.