Vozači, oprez

Mokri i klizavi putevi, smanjena vidljivost, mogući odroni

  • 03.08.2018. 08:29

Na putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim putevima, uz smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove Save, Drine, Vrbasa, Bosne i Spreče.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, pa se vozačima savjetuje maksimalno oprezna vožnja prilagođena trenutnim uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen. 

Saobraćaj se odvija jednom trakom zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

Zbog izgradnje kanalizacione mreže u Šipovu od danas je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionicama regionalnih puteva Jezero-Šipovo, Šipovo-granica Republike Srpske (Novo Selo) i Šipovo-Baraći. 

Danas počinje sanacija klizišta na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-granica Republika Srpska (Prisika), zbog čega će biti izmjenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na regionalnom putu Kula-granica Republika Srpska/FBiH izmijenjen je režim saobraćaja sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa se saobraćaj odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta. 

Na dionicama magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš saobraćaj se, zbog radova, odvija prema izmijenjenom režimu. 

Počeli su i radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

U narednih nekoliko dana biće izvođeni radovi na redovnom održavanju na dionici magistralnog puta Krupa-Bočac, na 15. kilometru, a od 7.00 do 17.00 časova po 10 minuta trajaće obustave i propuštanje saobraćaja. 

U toku je uklanjanje naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Na lokalitetu Čorle i Naseobina Lišnja saobraćaj je izmješten na novoizgrađenu dionicu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor. 

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske (Trnovica dva)-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom. 

Obustavljen je saobraćaj na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan, na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, zbog izgradnje kružne raskrsnice "Ilićka". 

Alternativni pravac za putnički saobraćaj je ulica u naselju Ilićka, a za teretni saobraćaj mini-obilaznica "Laser", regionalni put Brčko-Čelić, dionica kroz stambeno naselje Grčica i obratno. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila. 

Radi izvođenja radova na deminiranju obale rijeke Save, u mjestu Prud u Federaciji BiH saobraćaj će biti povremeno obustavljan na regionalnom putu Šamac-Prud u periodu od 08.00 do 16.00 časova. 

Zbog deminiranja obale rijeke Save u mjestu Prud u FBiH povremeno će od 8.00 do 16.00 časova biti obustavljan saobraćaj na regionalnom putu Šamac-Prud, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac. Predviđeno je da obustave saobraćaja traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta. 

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja na prelazak granice, a na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor je obustavljen saobraćaj zbog izvođenja radova na području Hrvatske.

Тагови: