Vozači oprez

Mokri i klizavi kolovozi 

  • 03.02.2019. 08:20

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povremeno jače udare vjetra u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Preko planinskog prevoja Borova Glava, na magistralnom putu Šuica-Livno, učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim časovima, pa se vozačima savjetuje dodatni oprez. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje, koji je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj na petlji "Mahovljani" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja". 

Na magistralnom putu od Rebrovca prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu vozila saobraćaju po izmijenjenom režimu vožnje zbog radova koji se izvode na ovim dionicama, kao i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka gdje je u toku sanacija klizišta. 

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, te Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od "Kosmosa" do Nule, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade. 

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze. 

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom. 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.  

Na području FBiH u toku su radovi u tunelu Vranduk pa vozila saobraćaju naizmjenično na magistralnom putu Zenica-Nemila. 

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. 

Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja, dok je zbog radova na hrvatskoj strani i dalje na snazi obustava saobraćaja na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. 
 

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм