Potpisan ugovor u Foči

Modernizacija i dogradnja bolnice koštaće 16 miliona maraka

  • 24.04.2019. 20:00

Svi paviljoni Univerzitetske bolnice Foča nedavno su, kroz projekat energetske efikasnosti, dobili novi vanjski izgled, a sada se kreće sa sređivanje unutrašnjosti. 

Slijede modernizacija i dogradnja vrijedni više od 16 miliona maraka, koje je obezbijedila Vlada Srpske. Bolnica će dobiti četiri nove operacione sale, koronarnu jedinicu, kompletnu radiološku opremu sa angio salom, moderan urgentni blok i polikliniku, kao i opremu za sva bolnička odjeljenja.

"Sa otvaranjem angio sale, koja će biti urađena kroz ovaj projekat, mi nekako strateški zaokružujemo jednu priču zlatnog sata po pitanju rješavanja akutnog infarkta miokarda. Sa kapacitetima u Banjaluci, Bijeljini, sada u Foči imaćemo dobru mrežu", kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske.

"Tako da ja mislim da bolnica postaje prvi put kompletna u odnosu na ono što treba da pruža našim osiguranicima", rekao je Radmil Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča.

Modernizaciji važnog zdravstvenog i univerzitetskog centra raduju se i u lokalnoj upravi. Međutim, nema srećnijih od zaposlenih u bolnici. 

"Ponosni smo i srećni što ćemo biti jedna od bolnica koja će u sklopu ovog projekta modernizacije zaista dobiti jednu kvalitetnu i vrhunsku modernu opremu", ističe Biljana Milinković, načelnik pedijatrijskog odjeljenja Univerzitetske bolnice.

"Ovo je i nastavna baza našeg univerziteta, odnosno našeg medicinskog fakulteta, a time će i te usluge koje daju kao nastvna baza biti mnogo veće", kaže Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

Na potpisivanju ugovora sa izvođačem radova, firmom "Medikal" iz Mostara, istkanuto je da je ovo najveće ulaganje u bolnicu od njenog osnivanja 1958. Radovi počinju odmah iza Vaskrsa, a rok za završetak je godinu dana.

Тагови: