Huko huko kup u Foči

Mladicu lovi 28 majstora udice

  • 01.12.2019. 12:42

Drinsku kraljicu ove godine u Foči pokašava da nadmudri 28 mladičara iz BiH, Srbije i Crne Gore. Spremili su bogatu paletu vještačkih mamaca, ali se prvog dana takmičenja mladica nije dala prevariti.

"Kažu riba od hiljadu zabačaja, ja sam trenutno na dvehiljaditom, tako da se nadam da neće ostati tako. Izuzetno inteligenta riba, izuzetno dobar borac, samo što je malo zaštićena", rekao je Mladen Savović, Priboj.

"Zahtjevna riba, može nekad da se ode i stotinu puta u ribolov, a da se ne ulovi. Ali zato kada se ulovi onda je zadovojstvo pravo", istakao je Slaviša petrić, Pljevlja. 

Organizatori se nadaju da ulov ipak neće izostati, baš kao što je to bilo prošle godine kada su drugog dana takmičenja ulovljene dvije mladice, koje su, naravno, vraćene u rijeku. "Huko huko kupom" Fočaci promovišu sportski ribolov i ukazuju na potrebu očuvanja ove vrste rijetke plemenite ribe.

"Sve je više zastupljen način lova uhvati i pusti što u ranijem periodu nije bila praksa, a to je ono što najbolje može da sačuva mladicu, jer ona na ovim terenijma može da se izmrijesti, da sama sebe umnožava, naše je samo da je pazimo", naglasio je Milan Rudinac, predjednik SRD Mladica.

Takmičenje koje je nazvano po latinskom imenu za drinsku kraljicu traje dva dana. Ukoliko bude ulova, nakon mjerenja i fotografisanja, vratiće se u svoje stanište.


 

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије