Srđan Rajčević

Mladi sa preduzetničkim idejama najbolji ambasadori Srpske

  • 31.05.2019. 16:26

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu prvi put će ugostiti i mladog predstavnika iz Republike Srpske, ujedno i jedinog iz BiH.

Nemanja Davidović, student treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Rusiji će predstaviti svoje preduzetničke ideje. Ovo je potvrda da Univerzitet u Banjaluci ima kvalitetan nastavni program i da može da se poredi sa univerzitetima u čitavom svijetu, kaže Nemanja. 

"Moja uloga je predstavljanje moje preduzetničke ideje i samim tim sa svojom idejom učestvujem u osnivanju Međunarodnog društva preduzetništva, učestvujem u sesijama "Horizon 2100 programa". Njegova glavna tema je kako mladi vide budućnost 2100. godine i shodno tome se obrađuju teme koje su mnogo popularne i koje će tek da nam dođu u budućnosti", istakao je Namanja Davidovoć, student Elektrotehničkog fakulteta.

Odlazak Nemanje u Rusiju u potpunosti je finansiralo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. Na ovaj način pokušavamo društvo Republike Srpske transformisati u moderno, informaciono i društvo znanja, kaže ministar Srđan Rajčević. 

"Nama treba što više mladih ljudi sa što više kvalitenih ideja kako bismo pokazali da je Republika Srpska društvo znanja i da u Republici Srpskoj postoji dosta kvalitetnih ideja i da te ideje zaslužuju da se prezentuju i promovišu na svjetskom planu", naglasio je Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. 

Dvadeset treći međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu trajaće tri dana, odnosno od 6. do 8. juna, a okuplja oko 15 hiljada učesnika iz više od 100 zemalja. Programom foruma predviđeno je više od 90 događaja kao što su radionice, panel diskusije, poslovni dijalozi i televizijske debate. 

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.