AMS Srpske

Mjestimično vlažni kolovozi, poledica u višim predjelima

  • 03.04.2020. 07:57

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u višim predjelima moguća je poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnom prelazu Gradiška pojačana je frekvencija teretnih vozila na ulazu u BiH, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja povremeno se stvaraju duge kolone na graničnim prelazima na ulazu i na izlazu iz BiH.

Zbog situacije u vezi sa virusom korona, na teritoriji Republike Srpske i FBiH od 20.00 do 5.00 časova na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk.

Privremeno su zatvoreni i svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH: Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Kozarska Dubica, Gabela Polje.

Do 11. aprila kretaće se vangabaritni teret na relaciji Mel Banj Brdo-Bijeljina-Patkovača, pa je neophodna opreznija vožnja.

Na relaciji Mel Stanić Rijeka-Derventa-Kozarska Dubica do 18. aprila kretaće se vangabaritni teret.

U toku je izgradnja isključne trake u Zalužanima, na dionici magistralnog puta Klašnice dva -Šargovac, u desnoj kolovoznoj traci iz pravca Banjaluke, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan-Derventa i regionalnog Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Režim saobraćanja izmijenjen je i zbog radova na magistralnom putu Drinjača-Vlasenica.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice, za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, zbog čega radnim danima od 7.00 do 17.00 časova povremeno bude obustavljan saobraćaj u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je obustava saobraćaja svaki dan, osim nedjelje, od 9.00 do 15.00 časova. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad. Izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega će se saobraćati naizmjenično jednom trakom.

Тагови: