Stanje na putevima

Mjestimično vlažni kolovozi, opasnost od odrona

  • Извор: СРНА
  • 15.10.2021. 07:35

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i duž riječnih tokova i savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Draksenić - Vrbaška u dužini 27,3 kilometara i dionici Kozarska Dubica - Draksenić - granica BiH/Hrvatske /Jasenovac/ u dužini 16,5 kilometara.

Na magistralnom putu Brčko - Bijeljina, zbog radova na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija usporeno uz povremene 15-minutne obustave.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, u blizini graničnog prelaza Hum, zbog deminerskih radova u vremenu od 7.00 do 15.00 časova privremeno se obustavlja saobraćaj na 30 minuta, a 10 minuta traje propuštanje saobraćaja.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku je izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška - Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, iz AMS mole vozače da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionicama magistralnog puta Crkvina - Modriča jedan i Šešlije - Johovac, kao i na dionici Ustiprača - Međeđa, u toku su radovi, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/ - Stari Majdan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog sanacije klizišta, pa iz AMS vozačima savjetuju da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu "Kalovita brda", na magistralnom putu LJubogošta - Pale izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i u tunelu "Čeljigovići" na putu Lapišnica - LJubogošta i tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/.

Izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik zbog izgradnje mini hidroelektrane.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/ izmijenjen je režim vožnje i postavljena je privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Na regionalnom putu Dobro Polje - Jažići - Grajsoljci izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero - Šipovo, saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica - Gradiška, dionica Mrakovica - Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac - Mrakovica odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta, na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade - Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod - Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja, kao i na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci.

Na regionalnom putu Čajniče - Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, kao i na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

U FBiH na auto-putu zbog radova na dionici Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova na mostu u naselju Dobrinje na dionici auto-puta Kakanj - Visoko najavljene su privremene izmjene režima saobraćaja, tako što će se saobraćati dvosmjerno, u suprotnoj traci od zone radova.

Zbog radova u tunelima "Hum" i "Pečuj" zatvorena je lijeva traka u obje tunelske cijevi, a na mjestu radova saobraća se usporeno, voznom trakom.

Na putu Tuzla - Kalesija zbog radova u tunelu "Čaklovići" saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Konjic - Jablanica u tunelu "Crnaja", Donji Vakuf - Jajce, Nemila - Žepče, Grude - LJubuški, Stolac - Hutovo i Gračanica - Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nema dužih zadržavanja.

Iz AMS podsjećaju vozače da je granični prelaz Kozarska Dubica otvoren za međunarodni putnički saobraćaj.


Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок