Auto-moto savez RS

Mjestimično klizavi kolovozi, poledica u višim predjelima

  • 26.12.2019. 08:01

U većem dijelu Republike Srpske kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, smanjena je vidljivost, poledice ima u višim predjelima i preko planinskih prevoja, a učestali su i sitniji odroni, ukazuju iz Auto-moto saveza Srpske.

U Federaciji BiH /FBiH/ na pojedinim dionicama u višim predelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a poseban oprez neophodan je na putevima Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica-Kupres.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnih puteva Rudanka-Doboj jedan, Karakaj dva-Drinjača, kao i Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuša, te Johovac-Rudanka.

Nastavljena je rekonstrukcija kolovoza na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku je rekonstrukcija kolovoza, pa se saobraća jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Deminiranje terena u toku je na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, zbog čega su na snazi privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga. 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.