Rješenje gorućeg problema

Mještani odahnuli - Gornja Šnjegotina dobija novi put

  • 12.08.2019. 19:36

Došlo je vrijeme da mještani Gornje Šnjegotine konačno predahnu. U toku je kontrola tehničke dokumentacije, a potom slijedi izbor izvođača radova za dionicu regionalnog puta Šnjegotina-Klupe, potvrđeno je za ATV u Putevima Republike Srpske.

Projektnu dokumentaciju izradio je banjalučki Institut za građevinarstvo. Riječ je o milionskom projektu. 

"Nakon izvršene kontrole tehničke dokumentacije, slijedi procedura postupka javne nabavke izbora izvođača za izvođenje radova rekonstrukcije dijela regionalnog puta R476, Šnjegotina-Klupe sa dva mosta", saopšteno je iz JU "Putevi Republike Srpske".

Za mještane Gornje Šnjegotine to znači rješavanje jednog od gorućih problema u tom kraju teslićke opštine. Kažu, regionalni put je žila kucavica kroz njihovo selo.

"Stvarno imamo dosta ljudi koji putuju na posao, svako jutro imaju probleme. Značilo bi dosta i za mlade ljude ovdje u Šnjegotini", smatra Dragan Živković, mještanin Gornje Šnjegotine.

"Ovaj put jednom da se riješi, jer ovo je najkraća veza Čelinac – Teslić. Stanovništvo mal' te ne radi puteva i bježi, odlazi", ocjenjuje Jovan Kičić, mještanin Gornje Šnjegotine.

Predviđeno je da se tokom ove godine urade dva mosta i dionica u dužini od pola kilometra. Miroljub Letić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice i predsjednik lokalnog parlamenta, kaže da imaju obećanja da će u narednom periodu biti urađeno i više. 

"U razgovoru sa nekim ljudima iz direkcije za puteve imamo obećanje da će se raditi cijela dionica puta u dužini od 3.800 metara. Sve na neki način funkcioniše osim ovog puta, nadam se da će to u skorije vrijeme biti završeno", rekao je Miroljub Letić, predsjednik Mjesne zajednice Gornja Šnjegotina.

Put je značajan za više mjesnih zajednica koje gravitiraju na tom području. Gornja Šnjegotina od Teslića, Prnjavora i Čelinca, udaljena je oko 30 kilometara, a prije Drugog svjetskog rata bila je čak i zasebna opština.