Šamac

Mjesečno 100 KM za porodice sa četvoro i više djece 

09:53, 18.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević donio je Odluku o novčanoj naknadi od 100 KM mjesečno za porodice sa četvoro i više djece sa područja opštine radi poboljšanja njihovog materijalnog položaja.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite Šamca Slobodan Stojić rekao je da je ova odluka donesena u okviru pronatalitetne politike opštine koja je na snazi već dvije godine. 

On je istakao da se iz budžeta opštine izdvaja 60 hiljada KM za vantjelesnu oplodnju, rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog djeteta, te novčanu naknadu za porodice sa četvoro i više djece. 

Stojić je naveo da pravo za novčanu naknadu imaju supružnici ili samohrani roditelji koji imaju četvoro i više djece i prijavljeno boravište na području opštine Šamac najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva. 

"Pravo na naknadu imaju roditelji čija su djeca maloljetna i na redovnom školovanju ili punoljetna i na redovnom školovanju, najviše do 26. godine ili da su djeca punoljetna, a zbog bolesti, fizičkih i psihičkih nedostataka nisu sposobna za rad i nemaju dovoljno sredstava za život", rekao je Stojić. 

Prošle godine, 33 porodice sa četvoro i više djece ostvarile su novčanu naknadu od po 100 KM na mjesečnom nivou.