Mrkonjić Grad

"Mjesec zdravog odrastanja"

  • 11.11.2018. 15:30

U Mrkonjić Gradu je počela realizacija projekta "Mjesec zdravog odrastanja". Ovaj projekat prije svega ima za cilj da ukaže najmlađima na značaj pravilnog načina ishrane i opasnosti koja dolazi od gojaznosti u samom razvoju djece u uzrastu od prvog do petog razreda.

Planirana su predavanja za dvije osnovne škole na temu "Zdrav način ishrane" i "Gojaznost je opasnost za mene" sa ciljem da podignu svijest kod učenika o pravilnom načinu ishrane.

U drugoj fazi realizacije projekta, zainteresovani učesnici će imati adekvatan pregled od strane fizijatra koji će u slučaju potrebe ukazati na određene slabosti u razvoju i potrebu da se jave doktoru opšte prakse kako bi se blagovremeno reagovalo.

U trećoj fazi učenici će uz fizioterapeuta u danima vikenda učiti pravilno izvođenje vježbi kako bi se na ovaj način uticalo na njihov pravilan razvoj.

Po završetku projekta, svi učesnici će dobiti letak na kojem će biti predstavljene vježbe koje imaju veliki značaj u njihovom odrastanju, kao i preporuke za pravilan rad vježbi kako bi povećali fizičke aktivnosti ciljne grupe.

Projekat će se realizovati u danima vikenda.