"Socijalizacija djece Srpske"

Ministar Bogdanić ispratio djecu na ljetovanje

  • 20.07.2018. 10:12

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić ispratio je jutros 49 djece sa četiri pratioca iz Modriče i Šamca na desetodnevno ljetovanje u Bečiće u okviru projekta "Socijalizacija djece Srpske".

Bogdanić je rekao da će u ovoj, osmoj smjeni na crnogorskom primorju ljetovati 147 djece u pratnji 11 vaspitača i pet roditelja iz Modriče, Šamca, Laktaša i Prnjavora. 

"Projekat `Socijalizacija djece Republike Srpske` kroz boravak na moru i ove godine će obuhvatiti oko 1.800 djece kroz 14 smjena iz svih krajeva Republike Srpske", rekao je Bogdanić novinarima u Modriči. 

On je ocijenio da je ovo jedan od najboljih projekata koje Vlada Republike Srpske finansira od 2002. godine, od kada je njime obuhvaćeno oko 28.000 djece. 

Bogdanić je podsjetio da Vlada Republike Srpske svake godine uloži oko 1,1 milion KM u projekat u kome djeca iz porodica sa socijalnim potrebama i djeca iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida imaju priliku da se druže i da kroz razne aktivnosti provedu vrijeme na moru, te da se kroz razne radionice i sportska takmičenja upoznaju i stvaraju nova prijateljstva. 

"Nadam se da će se i u narednom periodu projekat realizovati i da će obuhvat djece biti veći", rekao je Bogdanić. 

U Bečiće je sa Autobuske stanice Modriča ispraćeno 23 djece sa dva pratioca iz ove opštine i 26 djece sa dva pratioca iz Šamca. 

Pratilac djece iz Modriče, nastavnica iz Miloševca Ružica Pandurević rekla je da prvi put ide sa djecom na ljetovanje i izrazila nadu da će boravak proteći bez problema. 

Programom "Socijalizacija djece Republike Srpske", u kojem Modriča učestvuje od njegovog pokretanja, ovom smjenom obuhvaćeno je 450 djece, potvrđeno je u modričkom Centru za socijalni rad.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.