Udruženje distrofičara obilježilo 45 godina rada

Miloradu Dodiku povelja, a Željki Cvijanović plaketa

  • 21.08.2018. 13:41

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, koji je prisustvovao svečanosti, poručio je da će resorno ministarstvo činiti sve da pomogne osobama sa invaliditetom.

"Institucije Republike Srpske žele da bolje sagledavaju potrebe ovih ljudi da bi imali pristojan život", rekao je Savanović novinarima. 

Svečanosti je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, koji je naveo da resorno ministarstvo redovno ispunjava sve obaveze i redovno isplaćuje naknadu za tuđu njegu i pomoć i lične invalidnine. 

Izvršni direktor Udruženja distrofičara banjalučke regije Radovan Ristić rekao je da ovo udruženje, koje obilježava 45 godina uspješnog rada, posebnu zahvalnost duguje gradu Banjaluka, koji od prvog dana podržava njihov rad. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da Udruženje distrofičara banjalučke regije ima status od javnog interesa, a grad finansira i njihove određene projektne aktivnosti. 

"Zajedno smo rješavali problem taksija za lica sa invaliditetom, grad je dao pod posebnim uslovima prostor za rad Udruženja, a mnogo smo radili i na rješavanju arhitektonskih barijera", istakao je Radojičić. 

Predstavnici Udruženja distrofičara banjalučke regije dodijelili su Povelju Udruženja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za izuzetan doprinos u radu Udruženja i unapređenju položaja oboljelih od distrofije. 

Povelju je, u ime predsjednika Srpske, preuzeo njegov izaslanik Siniša Karan. 

Plakete Udruženja dodijeljene su i predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović, Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvu rada i boračko-invaliske zaštite, kao i gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću. 

Plaketu je, u ime premijera Srpske, primio ministar Bogdaić.
 

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм