Nisu dopuštali da im drugi govore šta da rade

Milivoje i Spasa slave 60 godina braka

  • 12.10.2019. 19:43

Deveta decenija života, 60 godina braka, ali nikada ne zaboravljaju dan kada su se upoznali. Milivoje i Spasa Novković ne zaboravljaju derventski vašar 28. avgusta '59. 

Pričaju, nije im dugo trebalo da shvate da će čitav život provesti skupa. Već 12. oktobra postali su muž i žena. Od tada sve zajedno rade, pa tako i danas. U mislima nadopunjuju jedno drugo. Milivoje priča, bili su kovači svoje sreće. Nisu dopuštali da im bilo ko govori šta treba da rade. Recept za dug brak nam je odala Spasa. Mnogo ljubavi, malo tolerancije, poštovanje, a nesuglasice rješavati istog časa, ne trpati ih pod tepih.

“Na prvom mjestu ako se volite i ljubav ima čvrsta, svašta se između toga može desiti, ali ljubav pobjeđuje. Kada imaš razumijevanje i sigurnost, povjerenje. Samo to, ništa drugo”, kaže Spasa Novković.

“Mi smo uvijek bili, ako je neka nesuglasica ispala, bili smo na nekom veselju, svadbi, odmah se to naveče riješi i sutradan se ide čistije savjesti”, kaže Milivoje Novković.

Dvije kćerke, unuka, dvoje praunučadi, ponosan je na svoje potomstvo ovaj bračni par. Njihova unuka nam priča, čitav život živi s njima, a ne pamti nijednu svađu da su imali. Najboljim životnim lekcijama učili su je upravo oni.

“Pamtim uvijek njihove šale, šaljenje na račun jedno prema drugom, nebitno, bitno je samo da se smije. Ono što ja imam reći o njima jeste da su oni ljudi velikog srca zato što, ne samo da su oni 60 godina zajedno, oni su mene odgajali kao svoju treću kćerku”, kaže unuka Vesna.

U kući Novkovića  prisjetili su se uspomena zbog kojih su i emocije prevladale. Mnogo toga je iza njih, dobrih i loših stvari. Lošima nisu dopustili da ih pokolebaju, a prisjećaju se samo onih dobrih. Neke su i na fotografijama, koje su čuvari njihovih uspomena.
 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник