Ilindan

Milići obilježili Dan opštine i krsnu slavu

  • 02.08.2019. 19:39

Lomljenjem slavskog kolača i svečanim ručkom obilježena je krsna slava opštine Milići – Ilindan. Uz slavlje, pričalo se i o planovima za poboljšanje kvaliteta života, kojih kako kaže načelnik opštine, ima mnogo.

Jedan od njih je da uz pomoć kredita od tri miliona koji su nedavno digli, čak dva miliona ulože u lokalne puteve. 

"Mi smo između dvije slave, od prošle godine do danas, uradili niz projekata. Jedan od najvažnijih projekata je pročistač pitke vode, u koju je investirano 575 hiljada maraka. 400 hiljada maraka je finansirala Vlada Republile Srpske, a 175 hiljada maraka su vlastita sredstva", rekao je Momir Lazarević, načelnik opštine Milići. 

Slavi opštine prisustvovao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Kaže, u Milićima će tek biti investicija, i sada ih ima, ali radiće se i u buduće. 

"Čestitam građanima Milića dan opštine i krsnu slavu i želim da se Milići razvijaju kao što su se i do sada razvijala, da se otvaraju nova radna mjesta, da privreda dobro radi i da ljudi ovdje ostaju sa svojom porodicom", istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Da radnih mjesta ima, ali ne i radnika, tvrdi predsjednik kompanije Boksit Rajko Dukić. Od 1900 zaposlenih Milićana, čak 1000 ih radi upravo ovdje. 

"Ja imam ozbiljnih problema. Trebao sam već početi da radim, da otvorim jedno ležište koje će davati narednih 20 narednih godina 70 odsto proizvodnje, ali mi ne možemo početi da radmo, nema jednostavno ljudi. I oni koji su radili napuštaju. Plata rudara je dve hiljade maraka uz sve dodatne beneficije, međutim izgleda da to nikoga ne interesuje", naglasio je Rajko Dukić, predsjednik Kompanije "Boksit". 

Do 2016. godine u Milićima je 2. avgust slavljen kao Krsna slava opštine, da bi, odlukom Skupštine 31. mart, odnosno datum kada je 1992. godine ta lokalna zajednica dobila status opštine preuzeo tu svečanu ulogu.
 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.