Teslić

MILIČEVIĆ ZA ATV: Očekuje se dolazak pitke vode, đaci ni sutra neće u školu!

19:18, 14.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U svakom trenutku očekuje se da voda ponovo bude u cijevima gradskog vodovoda, rekao je za ATV  Milan Miličević, načelnik opštine Teslić. On je dodao da je riješen problem na dalekovodima pa je struja puštena u većem dijelu opštine. 

U ovoj opštini nema pitke vode od jutros zbog kvara na gradskom vodovodu koji je nastao uslijed obilnih padavina. U Opštinskoj upravi sugerišu građanima da se ta voda koristi samo u sanitarne svrhe do uspostavljanja proizvodnje potpuno pitke vode, o čemu će stanovništvo biti blagovremeno obavješteno.

"Zahvaljujemo se radnicima teslićkog Vodovoda koji su uz nadljudske napore bez odmora u gotovo nemogućim uslovima loše vidljivosti zbog mulja na dubini od 10 metara uspijeli da kompresorima pod visokom pritiskom probiju mulj na glavnoj cijevi vodozahvata u Studencima", rekao je Miličević. 

U Tesliću i dalje ostaje na snazi vanredno stanje, pa đaci i sutra neće u školu. Neće raditi ni vrtići. 

"Dogovorili smo se ipak da vanredno stanje, zbog noći, ne ukidamo do ujutro. Ujutro u 8 časova je zakazano zasjedanje Kriznog štaba, ako ne bude i ranije. Dok god traje vanredno stanje ne preporučuje se ni da djeca idu u školu, zbog rizika, ne znamo šta nosi noć", poručio je Miličević za ATV.