Težak život

Milenku Momčiloviću iz Teslića potrebna pomoć dobrih ljudi

  • Извор: АТВ
  • 03.09.2021. 20:38

U 21-om vijeku, 21 godinu, Teslićanin kuva, spava, boravi i kupa se u pet kvadrata. I to u limenom kontejneru. Takav ga je, život smjestio u bolničku postelju.

"Prebolio sam koronu, primam inzulin, imao sam tuberkulozu, imam sluh 30% na jendo uho. Srcani i mozdani sam imo, lezo sam na internoj vađena mi je voda iz pluca sve imam dokumente", kaže Milenko Momčilović, penzioner iz Teslića

Spas vidi u kućici od 15 kvadrata koju gradi od svoje penzije. 

Milenko je sam uradio koliko je mogao. Najveća želja mu je da do zime, preseli u svoju novu kućicu. Sam, bez tuđe pomoći, to ipak neće moći. 

"Zapelo mi je za 4000 maraka otprilike da bi ja mogao zavrsiti to na brzinu za 15-20 dana", kaže Momčilović.

Zbog toga se Milenko za pomoć obratio teslićkom načelniku Milanu Miličeviću. Napisao mu je pismo. Pozvao ga je da ga posjeti u njegovom domu, kontejneru, i da mu pomogne.

"Jel vam iko ista odgovorio? Ne, samo mi je sekretarica rekla da pošaljem žiro račun i licnu kartu i poslali su mi 148 maraka. Objasnili ste im da živite 21 godinu u kontejneru? Jesam objasnio sam kroz pismo načelniku. I dobijete 148 maraka? Da. Jel vam dovoljno tih 148 maraka? Uzeo sam, nisam vratio", kaže Milenko Momčilović, penzioner iz Teslića.

Na naše pozive, Miličević danas nije odgovarao. Saznali smo da je bio u Brodu, sa stranačkim kolegama, ali i u zagrljaju banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivkuovića. Fotografije je objavio na svojoj stranici. U međuvremenu, Milenku ostaje samo da se uzda u pomoć ljudi dobrog srca


  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм