Istočno Sarajevo

Mikrofin obnovio fond biblioteke Srednje škole „28.juni“

  • 19.04.2019. 12:44

Predstavnici kompanije Mikrofin posjetili su danas učenike i nastavno osoblje Srednje škole “28.juni” u Istočnom Sarajevu kako bi se upoznali sa radom ove ustanove, ali i kako bi im uručili vrijednu donaciju u vidu knjiga za školsku biblioteku.

Adnan Hajdarević, šef filijale Mikrofina u Sarajevu uručio je donaciju u vrijednosti od 1500 KM direktoru škole Borisu Brajoviću koji se tom prilikom zahvalio istakavši da mu je drago što privredni subjekti pokazuju interesovanje da pomognu institucijama kulture i obrazovanja.

„Trudimo se da učenicima kroz brojne aktivnosti usadimo ljubav prema knjizi i čitalaštvu, i zato nam je svaka pomoć u obnovi književnog fonda od nemjreljive vrijednosti.”, dodaje Brajović.

„Zločin i kazna“ Fjodor Mihajlovič Dostojevski “Stranac” Alber Kami, “Koštana” Boro Stanković, “Hazarski riječnik” Milorad Pavić, “Čekajući Godoa”, Semujel Beket, “Prokleta Avllija” Ivo Andrić, “Bašta sljezove boje” Branko Ćopić, samo su neki od naslova koji se od danas zahvaljući Mikrofinu nalaze na policama biblioteke ove srednje škole.

„Ovo nije prva donacija Mikrofina u Istočnom Sarajevu, a duboko sam uvjeren da neće biti ni posljednja, jer pomno osluškujemo probleme društvene zajednice u kojoj poslujemo i uvijek nastojimo pomoći.  Srednja škola “28.juni” nam se obratila sa molbom da im pomognemo u opremanju školske biblioteke što smo mi bez razmišljanja prihvatili. Nadam se da će im ova donacija pomoći da osvježe fond i na ovaj način dodatno pobude zainteresovanost svojih učenika za čitanje”, istakao je Hajdarević.

Srednja škola “28.juni” osnovana je 1993/1994 i u njen sastav su tada ulazile Gimnazija, Elektrotehnička, Ekonomska i Mašinska škola. Danas ova škola obrazuje obrazovne profile u okviru pet struka: ugostiteljstvo i turizam, elektrotehnika, saobraćaj, mašinstvo i obrada metala, kao i ostale djelatnosti, a nastavu pohađa oko 500 učenika. 
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином