"Akcija Zajedno prijatelji"

Migranti učestvovali u čišćenju Bihaća

  • 24.03.2019. 16:31

U velikoj proljetnoj akciji čišćenja Bihaća, koja je organizovana protekle subote na više lokacija, pored velikog broja volontera iz grada na Uni, sudjelovalo je i pedesetak migranata, koji su smješteni u ovdašnjim prihvatnim centrima.

Jedna od organizatorica ove akcije Merima Suljić kaže kako su na ideju o njihovom sudjelovanju u ovoj akciji došli spontano i da je veliki broj njh dobrovoljno izrazio želju da doprinese provođenju ovih aktivnosti.

Dodaje kako je podršku svemu pružila Međunarodna organizacija za migracije (IOM) kroz projekat doprinosa lokalnoj zajednici kojeg finansijski podržava Velika Britanija.

"Akcija je nazvana 'Zajedno prijatelji' i u njoj su sudjelovali neki migranti trenutno smješteni u prihvatnim centrima 'Bira' i 'Borići'. Želimo pokazati želju i volju svih, bilo privremenih ili stalnih stanovnika Bihaća, da doprinesu čistoći grada. Osmislili smo ovo na način da se upoznamo i zajedno radimo, jer samo tako možemo se približiti jedni drugima i bolje se razumjeti", rekla je za Nezavisne  Suljićeva.

Akcija je provedena na pet lokacija u središtu grada i oko prihvatnih migracionih centara i tom prilikom su prikupljene velike količine smeća.

Тагови:
  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.