Migrantska kriza

Migranti iz Velike Kladuše krenuli prema hrvatskoj granici

  • 18.06.2018. 13:10

Veliki broj migranata koji se nalaze u Velikoj Kladuši danas je organizovano krenuo iz pravca Drmaljeva prema graničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac kako bi pokušali preći hrvatsku granicu te se na taj način domoći života u zemljama širom Evropske unije, prenose lokalni mediji.

Iako migranti još nisu stigli na mjesto prelaska, granični prijelaz je zatvoren, a putnici se iz mjera predostrožnosti preusmjeravaju na granične prijelaze Izačić i Hadžin potok, prenosi Radio Velika Kladuša.

Na graničnom prijelazu Velika Kladuša – Maljevac raspoređene su i policijske snage koje osiguravaju mjesto događaja.

Kako javlja portal Kliks, za sada se trenutno ne zna gdje su migranti, ali je potvrđeno da su angažovane jake policijske snage.

Veliki broj policijskih vozila je krenuo prema hrvatskoj granici, a prema određenim informacijama hrvatska granična policija helikopterom nadzire prelaz.

Novinarima za sada nije dozvoljen prilazu GP Maljevac.

Prema njegovim riječima, izjava o napretku samoproglašenog Kosova došla je u trenutku kada je brutalno ubijen lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović, čije ubistvo, kako je naglasio, Priština neće da riješi, kada je srpski narod izložen stalnim napadima i kada se uništava njegova imovina i sprečava povratak protjeranih Srba.

"Možete da vidite kako je deo te birokratije iz EU zapravo pristrasan, kako se ponaša jednostrano i kako je uvek na strani Albanaca. To se već dugo ne menja", ukazao je Drecun.